آموزشدنیای کریپتو

استلار (Stellar) چیست؟

دنیای ارزهای دیجیتال بسیار گسترده است و ارزهای زیادی وجود دارد که شما می‎توانید براساس ویژگی‎های مد‎نظر خود یکی از آن‎ها را انتخاب کنید. اگر انتخاب شما از میان تمام ارزهای موجود استلار است باید در ابتدا بدانید که استلار چیست تا به راحتی بتوانید بر روی این ارز سرمایه‎گذاری کنید.

استلار یک ارز دیجیتال با شبکه همتا به همتا و مانند بیت کوین غیرمتمرکز است. استلار نیز همانند برخی از ارزهای دیگر از فناوری بلاک چین استفاده می‎کند. باتوجه به اینکه استلار در یک شبکه غیرمتمرکز قرار دارد هیچ نهاد و مرکزی برای آن تصمیم‎گیری نمی‎کند. جزئیات تراکنش‎های استلار بر روی بلاک چین ذخیره می‎شود. بلاک چین به عنوان یک دفتر کل عمومی است که همه افراد توانایی مشاهده این دفتر و جزئیات هر تراکنش را دارند.

در پاسخ به پرسش «استلار چیست؟» باید به این نکته نیز اشاره کرد که اطلاعات به جای جمع‎آوری در یک منبع متمرکز همانند بانک‎ها، بین گره‎هایی به هم پیوسته یعنی سرورها توزیع می‎شوند. برای تصمیم‎گیری‎ها و بررسی تاییدیه‎ها پروتکل اجماع استلار انجام می‎شود و مدت زمان اجماع 3 الی 5 ثانیه زمان می‎برد.

استلار برخلاف بیت کوین از سیستم اثبات کار ( proof of work) استفاده نمی‎کند بلکه برای تراکنش‎‏ها از پروتکل توافقی استلار استفاده می‌کند. سیستم استلار کمی با بیت کوین متفاوت است چراکه برای تایید تراکنش‎ها در بیت کوین ماینرها با یکدیگر همکاری می‎کنند اما در رابطه با ارز استلار همانطور که گفته شد از گره‎های مورد اعتماد، معروف به گره‎های تایید برای تایید تراکنش‎ها استفاده می‌شود.

Stellar Core چیست؟

 نرم افزار مورد استفاده گره‎ها بر روی شبکه است که برای رسیدن به اجماع و تراکنش‎های معتبر از آن استفاده می‌شود.

خالق و سازنده استلار کیست؟

سازنده استلار جد مک کالب است که بنیان‎گذار ارشد ریپل نیز همین شخص است و همین موضوع سبب شباهت این دو ارز با یکدیگر شده است. البته پس به وجود آمدن برخی اختلاف‎ها مک کالب از تیم ریپل جدا شد و به همراه تیم شخصی خود ارز جدیدی به نام استلار را روانه بازار ارزهای دیجیتال کرد.

تاریخچه استلار

برای درک بهتر و ارائه پاسخ شفاف‎تر به سوال استلار چیست باید به تاریخچه این ارز دیجیتال نیز توجه داشت. جد مک کالب پس از جدایی از تیم ریپل در سال 2014 اقدام به ساخت و توسعه ارز دیجیتال جدیدی به نام استلار کرد. اولین کد نویسی  استلار در سال 2015 معرفی شد و به علت حضور مک کالب در تیم ریپل بین این دو ارز شباهت‎های زیادی وجود دارد و این شباهت به مرور سبب ایجاد مشکلات و چالش‎هایی برای مالکین آن‎ها شد. در سال 2015 کدنویسی استلار تغییر کرد و الگوریتم جدیدی برای آن معرفی شد.

banner cta

هدف از ساخت استلار چیست؟

هدف از ساخت ریپل ایجاد تبادلات مالی بین بانک‎ها و موسسات مالی بود. مدیر شرکت استلار نیز پس از جدایی از ریپل هدف این ارز دیجیتال را ارائه خدمات مالی مقرون به صرفه با سرعت بالا معرفی کرد. همچنین با ایجاد یک محیط امن و با سرعت بالا به انجام تبادلات مالی خرد در جهان پرداخت. بلاک چین غیرمتمرکز استلار می‎تواند در مدت زمان 3 الی 5 ثانیه هزاران تراکنش را در جهان انجام دهد. همه این موارد دلیل محبوبیت این ارز در میان مردم جهان است.

شبکه بلاک چین استلار

برای درک مفهوم اینکه استلار چیست و چه کاربردی دارد باید به صورت دقیق‎تر و تخصصی تر به شناسایی این رمز ارز بپردازیم. استلار در جهت تسهیل تراکنش‎های مالی خارج از مرز و بانکی طراحی شده است. البته هدف اصلی و بزرگ استلار ارائه خدمات مالی با سرعت بالاست.

پروتکل اجماع استلار چیست؟

پروتکل اجماع استلار چیست؟

پلتفرم استلار تفاوت زیادی با ریپل دارد و دارای ویژگی‎های زیر است:

  • پایگاه داده غیرمتمرکز و باز
  • مدت زمان تراکنش 3 الی 5 ثانیه‎ای
  • مدیریت هزاران تراکنش در هر ثانیه
  • استفاده از پروتکل اجماع
  • توکن استلار تحت عنوان Lumen با نشانه اختصاری XLM شناخته می‎شود.

علت محبوبیت استلار چیست؟

شما می‎توانید خدمات مورد نیاز و گسترده‎ای که از یک بانک معمولی انتظار دارید را از استلار دریافت کنید اما چند تفاوت مهم و اساسی بین شبکه استلار و بانک های عادی وجود دارد. اول اینکه هزینه آن بسیار کمتر است، درثانی سرعت پردازش بالاتر و همچنین سیستم تقریبا ساده‎تر است.

 با توجه به این موضوع که رویکرد استلار با سایر رمزنگاری‌ها متفاوت است، با ارائه خدمات کم هزینه مالی در سراسر دنیا توانایی مقابله با فقر و افزایش پتانسیل‎های فردی را دارد. همه موارد ذکر شده در این بخش مقاله نشان از محبوبیت ارز دیجیتال استلار و توضیحی در رابطه با پرسش استلار چیست دارد.

ارزش استلار

از آنجائیکه استلار یک شبکه تبادل جهانی و دارای ارزش بالایی است، قابلیت میزبانی تعداد زیادی مبادله بین ارزها و توکن‎ها را در هر ثانیه دارد. با توجه به این نکته که مبادله ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات هزینه زیادی داشته و زمان‎بر است، ارزش استلار به خاطر سرعت مبادلات و ارزان بودن، بیشتر می‎شود.

XLM یک دارایی برای نگهداری حساب و پرداخت هزینه تراکنش‎ها در شبکه استلار است که به میزان افزایش ارزش ارز دیجیتال Lumen پذیرش آن نیز بیشتر می‎شود.

امنیت ارز دیجیتال Lumen چیست و چگونه است؟

وضعیت امنیتی و بررسی سابقه ارز استلار نشان از امنیت مناسب آن دارد. می‎توان گفت که استلار تا به امروز هیچ هکی را تجربه نکرده است و همچنین میزان هزینه کارمزدی که بابت هر تراکنش پرداخت می‎کنید برای جلوگیری از حملات سایبری  DDoS استفاده می‎شود. برای درک میزان امنیت این ارز می‎توان به این نکته اشاره کرد که شرکت بزرگ  IBM در انجام پروژه‎های خود از این ارز استفاده می‎کند.

مزایای ارز استلار چیست؟

مزایای ارز استلار چیست؟

برای اینکه یک ارز را برای سرمایه‎گذاری و خرید و فروش انتخاب کنید باید به مزایای آن توجه کنید. در این مقاله برخی از مزایای استلار را برای شما برمی‎شماریم و به شما کمک می‎کنیم تا با درک بیشتری متوجه شوید که استلار چیست و چه کاربردی دارد:

سرعت تراکنش بالا

استلار قابلیت پردازش 2000 تراکنش را به صورت حدودی در هر ثانیه دارد. یعنی هر تراکنش پس از انجام به 5 ثانیه زمان برای تائید نیاز دارد که این سرعت بسیار بالاست.

هزینه پایین تراکنش

انجام تراکنش در کوتاه‎ترین زمان با کارایی بالای عملیاتی این ارز سبب کاهش هزینه‎ها شده است و پروتکل پرداختی آن بسیار کمتر از پروتکل ریپل است.

استفاده از عناصر فنی پیشرفته

استلار قابلیت کنار هم گذاشتن قرارداد هوشمند بلاک چین و سایر ویژگی‎ها مثل امضای چندگانه را دارد. این ویژگی بر عملکرد پرداخت تاثیر گذاشته و آن را افزایش می‎دهد.

غیرمتمرکز بودن استلار

برای پاسخ به این که استلار چیست باید به مهمترین ویژگی‎های آن اشاره کرد. عدم تمرکز ارز دیجیتال استلار یکی از همین ویژگی‎های مهم است که حتما باید ذکر شود.

رقابت بالای استلار

ارز استلار با رقابت بالایی مواجه است و به همین علت حفظ قدرت برای آن با دشواری همراه است. ریپل و پروتکل پرداخت آن بزرگترین رقیب استلار محسوب می‎شود. همچنین موسسات بانکی نیز تلاش می‎کنند تا پرداخت‎های برون مرزی خود را بهبود ببخشند.

دارای محدودیت دسترسی در انجام تراکنش

مهمترین محدودیت ارز استلار این است که شما باید حداقل 20 ارز XLM در کیف پول داشته باشید تا بتوانید تراکنش مورد نظر خود را انجام دهید. این موضوع برای کاربران چندان خوشایند نیست.

نحوه کار ارز دیجیتال استلار

روند کار استلار شبیه به ارز ریپل است. نوع شبکه استلار روند کار را آسان می‎کند. با کمک سیستم استلار دیگر نیازی به انجام یک روند پیچیده در عملیات بانکی نیست. شما با کمک این ارز می‎توانید به راحتی تمام عملیات نقل و انتقال مالی خود را در سراسر دنیا انجام دهید و جالب توجه است که تمام این نقل و انتقالات در کمتر از 5 ثانیه انجام می‎شود. پس از درخواست واریز ارز توسط هر کاربر مقدار استلار در هر تراکنش به حساب کیف پول دیگر واریز می‎شود.

شبکه استلار و ارسال ارز سنتی

با توجه به غیرمتمرکز بودن شبکه استلار و قرار داشتن سرورهای آن در تمام نقاط جهان هر نهادی می‎تواند سرور اختصاصی داشته و با سرعت بالا کارهای خود را افزایش دهد.

کیف پول استلار چیست

همانند سایر ارزها، استلار نیز قابلیت انتقال در کیف پول الکترونیکی را دارد. برخی از کیف پول‎های قابل استفاده برای این رمز ارز عبارت‎اند از:

کیف پول رسمی

این کیف پول اصلی‎ترین کیف پول استلار است که به صورت رسمی برای این ارز به وجود آمده است. از این کیف پول در دسکتاپ‌های ویندوز، مک و لینوکس می‎توان استفاده کرد. استفاده از این کیف پول‌ها نیاز به دانش تخصصی خاصی ندارد و هر فردی به راحتی می‎تواند از آن استفاده کند.

کیف پول لجر نانو

لجرنانو یک کیف پول سخت افزاری است که به عنوان یکی از امن‎ترین کیف پول‌های الکترونیکی در جهان شناخته می‎شود. از این کیف پول برای ذخیره‎سازی رمز ارزها به صورت انبوه می‎توان بهره برد. کیف پول‎های سخت افزاری در مقایسه با کیف پول‎های نرم افزاری گران قیمت‌‎تر هستند.

کیف پول پاپایابات

یک ربات تلگرامی بر روی بلاک پین تلگرام است که امکان ذخیره‎سازی تعدادی از رمزارزها را برای کاربران فراهم کرده است. از این کیف پول می‎توان در هر فضایی که تلگرام داشته باشد استفاده کرد.

کیف پول لابستر (LOBSTER)

از دیگر کیف پول‎‌‌های رایج در ذخیره سازی و انتقالات استلار، کیف پول لابستر است. کیف پول‎های تحت وب نسبت به انواع نسخه‌های سخت افزاری از امنیت کمتری برخوردارند. اما با این حال استفاده از این کیف پول‎ها بسیار راحت تر است چرا که ساختار ساده‎ای دارند. کاربر پس از ورود به کیف پول لابستر به راحتی می‎تواند از امکانات آن استفاده کند.

کیف پول لابستر امکان استفاده در پلتفرم موبایل را نیز دارد و کاربران اندروید و IOS نیز می‎توانند از مزایای لابستر استفاده کنند و همچنین با اتصال ایمیل خود به آن می‎توانید لیست تمام تراکنش‎های انجام شده را داشته باشید. برای امنیت کاربران نیز از سیستم‎های امنیتی مختلفی استفاده می‌شود که شما می‎توانید به صورت ترکیبی آن‎ها را به کار ببرید.

banner cta

کیف پول بلاک چین

اگر در دنیای رمز ارزها فعالیت داشته باشید می‎دانید که کیف پول‎های اتومیک چیست؟ از این کیف پول می‎توان برای انتقال و ذخیره‎سازی حدود 300 هزار رمز ارز استفاده کرد که یکی از این ارزها استلار است.

استلار را کجا مبادله کنیم؟

با مطالعه این مقاله متوجه ارزش و جایگاه استلار شده‎اید. برای مبادله این ارز دیجیتال پایگاه‎های مختلفی وجود دارد. این پایگاه‎ها بسیار گسترده است و حتی برخی سایت‎های محلی نیز در خرید و فروش استلار دست دارند. در ادامه این مقاله برخی از سایت‎های معتبر و فعال در حوزه خرید و فروش استلار را به شما معرفی می‎کنیم:

صرافی کوین بیس

این صرافی آمریکایی امکان خرید و فروش استلار را برای کاربران خود فراهم کرده است.

صرافیKraken

صرافی آمریکایی دیگر که در زمینه ارزهای دیجیتال از جمله استلار فعالیت دارد، این صرافی است.

صرافی بیترکس

یک صرافی با پلتفرم تحت وب است که کاربران می‎توانند به راحتی از آن استفاده کنند. این صرافی نیز در آمریکا قرار دارد.

صرافی بیت فینکس

یک صرافی بین المللی بزرگ جهت مبادله انواع ارز است که امکان استفاده از آن تنها برای کاربران غیر آمریکایی وجود دارد و آمریکایی‎ها نمی‎توانند از خدمات آن استفاده کنند.

صرافی کوین چک

صرافی کوین چک امکان مبادله ارزهای دیجیتال را در نسخه‎های تحت وب و همینطور اپلیکیشن موبایل برای کاربران فراهم کرده است. مرکز این صرافی در ژاپن قرار دارد.

صرافی استلار ایکس

این صرافی تنها مخصوص خرید و فروش ارز دیجیتال استلار است که امکان خرید استلار با ارز فیات را فراهم کرده است.

صرافی GMO Coin

ملیت این صرافی نیز ژاپنی است و از جمله صرافی‎های بین المللی جهت مبادله استلار و رمز ارزهای دیگر است که برای کاربران غیرآمریکایی فعالیت می‎کند.

صرافی  NovaDAX

این صرافی ملیتی برزیلی دارد و در دو نسخه تحت وب و اپلیکیشن موبایل تحت استفاده کاربران قرار می‎گیرد.

خرید استلار

همانطور که می‎دانید استلار یک ارز دیجیتال پر طرفدار است که می‎توانید از طریق صرافی‎های معتبر اقدام به خرید و فروش آن کنید. برای خرید استلار به شیوه‎های گوناگون می‎توانید پرداخت داشته باشید. از روش‎های معمول خرید استلار می‎توان به خرید با ارز فیات و یا خرید با سایر ارزهای دیجیتال اشاره کرد.

امنیت استلار

استلار شامل مجموعه‎ای از سرورهای غیرمتمرکز است که در هر 2 الی 5 ثانیه به صورت یکپارچه به روزرسانی می‌شوند. سیستم بلاک چین استلار توسط شرکت IBM نیز مورد استفاده قرار گرفته است که به معنی امنیت بالای این ارز است. استلار از سیستم تایید الگوریتم FBA به جای استخراج استفاده می‎کند. کارکرد این الگوریتم به این صورت است که تنها زمانی یک تراکنش تایید می‎شود که همه گره‎ها تایید شده باشند. به همین علت استلار یک شبکه کاملا امن است. همانطور که پیش‎تر اشاره کردیم با کمک هزینه تراکنش‎ها که بسیار اندک است با حملات سایبری مقابله می‌شود.

مقایسه ارز دیجیتال استلار با سایر ارزها

برای درک بهتر این موضوع که استلار چیست و چه تاثیری در دنیای رمز ارزها داشته است می‎توان به مقایسه این رمز ارز با ارزهای دیگر پرداخت.

مقایسه ارز استلار با ریپل

با توجه به این موضوع که جد مک کالب در تاسیس هر دو پروژه نقش داشته است، شباهت‎های زیادی نیز در این دو پروژه وجود دارد. اما با این حال تفاوت‎هایی نیز وجود دارد که در ادامه آن‎ها را ذکر می‎کنیم. مدت زمان مورد نیاز برای برای تایید تراکنش‎های استلار 3 الی 5 ثانیه و برای ریپل حدود 4 ثانیه است. ریپل در سال 2012 و استلار در سال 2014 تاسیس شده است. زبان برنامه نویسی ریپلJava،  Javascript،  c/c++،  وGO  و زبان برنامه نویسی استلار نیز Javascript،  c/c++،  وGO  است.

مقایسه ارز استلار و اتریوم

ساختار و کاربرد استلار و اتریوم شباهت‎های زیادی به یکدیگر دارند و به نحوی هر دو یک هدف را دنبال می‎کنند. رقابت بین این دو ارز به خاطر این شباهت‎ها بسیار زیاد است با همه این‎ها پیش بینی می‎شود که استلار در آینده محبوبیت بیشتری نسبت به اتریوم پیدا کند. قراردادهای هوشمند استلار امکان استفاده از چند امضا و  تایید چند گره‌ را دارد، همچنین با توابع مستقل از زمان، از اتریوم امن‎تر است. مجموعه این عوامل این دو ارز را به دو رقیب سرسخت تبدیل کرده است.

سخن پایانی

در تمام بخش‎های این مقاله تلاش کردیم تا پاسخ روشنی برای پرسش استلار چیست بیابیم. بنابراین در بررسی‎هایی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم که با توجه به اینکه در مدت زمان گذشته شاهد خلق ارزهای مختلفی بوده‎ایم، مهمترین نکته در رابطه با ارز‌ها اعتبار توسعه دهندگان آن است. استلار در سال 2014 با یک ماهیت مشابه به ریپل خلق شد و می‌توان آن را به نوعی شاخه ریپل دانست. استلار از جمله رمز ارزرهایی است که با کمک تیم قدرتمند خود توانسته است جایگاه خوبی پیدا کند و تبدیل به یکی از امن‎ترین و سریع‎ترین شبکه‎های ارز دیجیتال در جهان شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
اوینکس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا